Biografie

We don't stop playing because we grow old
We grow old because we stop playing
(George Bernard Shaw)
 
 

Als dochter van (zang)dirigent Peter Iseger heb ik me van jongs af aan voor muziek geïnteresseerd. Geen muziekinstrument was veilig voor me. Ik ben jong begonnen met les in slagwerk, waarbij ik naast het drumstel ook op marimba en djembé leerde spelen. Vrij snel daarna ben gestart met gitaarles, zowel op de klassieke gitaar als op de electrische (jazz) gitaar. Daarbij heb ik didgeridoo en piano leren spelen. Sinds 2000 ging ik drummen bij nederrockband Anders Dan. Daarnaast bleef ik mijn eigen nummers schrijven en begon op te treden als singer-songwriter.

Sinds mijn twaalfde speel en zing ik in musicals, en vanaf mijn zeventiende ben ik bij meerdere theatergezelschappen gaan spelen. Ik volgde cursussen en workshops en ben dramatherapie gaan studeren om, naast alle dramalessen, ook meer inzicht te krijgen in het psychische aspect van het theatermaken. Dit is tot op heden in mijn theaterstukken nog altijd terug te zien, aangezien ik veelal theater maak over de vaak wrange kronkels in de menselijke geest. Een aantal van deze stukken zijn meerdere malen in de prijzen gevallen.

Zelf een combinatie van muziek en theater maken, deed ik voor het eerst in 2004, toen ik samen met vijf acteurs startte met theatergroep Nozel. Sindsdien schrijf ik voor veel theaterstukken mijn eigen muziek, al dan niet met tekst.

Ook zijn er verscheidene koren waarbij ik sinds 2008 als regisseur en choreograaf gewerkt heb. Ik schrijf choreografieën voor speciale songs, of schrijf avondvullende muziektheaterstukken waarin het koor de rode draad is, zoals de voorstelling Back Stage van The Swinging Stones.

Op dit moment ben ik regisseur en theatermaker bij verschillende (muziek-)theatergezelschappen en geef ik theater- en musicallessen op Theaterschool Karakter in Dronten. Daarbij geef ik al enkele jaren een goedlopende Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Voor mijn fysieke ontwikkeling heb ik van jongs af aan (stijl)danslessen gevolgd, vele dansworkshops en volg ik sinds mijn 17e lessen in verschillende vechtsporten en krijgskunsten, waaronder Kav Maga en Hanmudo. Sinds 2012 heb ik de zwarte band in Bujinkan Budo Taijutsu, de krijgskunst van de ninja.

 

 

   

We don't stop playing because we grow old
We grow old because we stop playing